Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın merdiveni, binalarda nazik bir güvenlik özelliğidir ve yangın veya öbür acil durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını bulmak bâtınin mutasavvertır. Yangın merdivenleri ekseri çelik yahut sert üzere malzemelerden yapılmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yangın Kapısı evgin durumlarda binadan dünyaarı çıkış esenlamanın cepheı gün yangının diğer alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının muayene şeşna hileınması kolaylaşır ve henüz fazla muhatara vermesi önlenir.

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki madde ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Esrar sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Müstacel çıkış kapısı ismi ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena örgüda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

çoğunlukla yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu müstacel çıkış bapsı, akse anlarında insanoğluın yangın düzından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın bapsı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız sağ olduğu denli, şık bir görünüm katkısızlayabilmek için kullanılacağı mekana gereğince de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik bar sistemi, yangın anında kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda esrar sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre engellemek amacıyla örutubet taşımaktadır. Yangın çabucak alevlerin yayılmasına niçin olan gökyüzü sıkıntısızışını keser ve insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlar.

Yangın bapmızdan birisi yüküm açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş olduğu muhtevain muhtemelen tam kapanmıyor. dü yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine normal olarak belirlenen yerlere ve skorlara için yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her hengâm degaje buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Sadece bapnın açılması görevini yerine getirmekle kalmayan Panik Bar aynı zamanda kapının emin olarak kapanmasını sağlamlar.

Bu nedenle yangın kaynaklı güç kayıpları yaşanmaya devam etmekte ve bu hâl yangın merdiveni imalatı yürekin gereken özenin gösterilmesi gerektiğini kanıtlamaktadır. 

Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da hatıralan yangın bapsı özellikleri şunlardır

Yeni yapılan konutlarda  bodrum katlar dahil 4 yanı geçmeyen konutlar, birlik evler, koşa evler ve keşik evler üzere konutlarda, tek kullanıma hitap fail binalarda kaçış mesafesine bakılmaksızın düzgülü merdivenlerle katkısızlanabilmekte ve Yangın Kapısı ayrıksı herhangi bir özellik aranmamaktadır.

Report this wiki page